Alles op website is gratis beschikbaar met dank aan de maatschap logo

held_op_sokken_hbbm_hbbm_ingekleurd_peer3_home_banner_1

Als je onze kaarten handig vindt, dan past deze training vast ook bij jou!

Het Begint Bij Mij oudertraining

U bent hier:
Nieuws

Nieuws

Zullen we stoppen met te streven naar de beste versie van ieder kind?

Zullen we stoppen met te streven naar de beste versie van ieder kind?

Geplaatst op 11 november 2023


Zullen we streven naar een ideale samenleving in plaats van te streven naar ideale kinderen?? Deze video heb ik gemaakt om andere ouders en mede-opvoeders te inspireren dat het anders kan. Laten we stoppen met onze kinderen te helpen om de beste te worden van zichzelf te willen zijn. Dit is een onbereikbaar doel dat zeker niet leidt tot een gelukkig leven en al helemaal niet tot een fijne samenleving.

Lees verder...

Maak je eigen energietankje

Maak je eigen energietankje

Geplaatst op 12 oktober 2023


Maak je eigen energietankje in de vorm van mooie doosjes om dingen in te stoppen die jou energie geven. Denk aan briefjes met leuke activiteiten, namen van positieve mensen die je kent of je eigen kwaliteiten. Steeds als je ff moe bent of het zit allemaal tegen op een dag, kijk je weer in je doosje.;#hetbegintbijmij #tankstation Als je het leuk vindt kun je ook eens deze video bekijken over waarom het belangrijk is om als ouder een gevuld tankstation te hebben.

Lees verder...

Positieve levenreisboeken voor jongeren - gratis download

Positieve levenreisboeken voor jongeren - gratis download

Geplaatst op 7 juli 2022


“De ontwikkeling en de gratis verspreiding van deze zelfhulpboeken is onze manier om een steentje bij te dragen aan het vergroten van de veerkracht van mensen en kinderen in het bijzonder, die in kwetsbare omstandigheden leven. In dit boek kunnen zij later hun reiservaringen teruglezen en we hopen dat zij door deze boeken vertrouwen in de toekomst vinden!” Bij de lancering van het Mijn Grote Reisboek, het doe-boek voor kinderen uit Oekraïne, hoorden we van verschillende ouders, leerkrachten en organisaties dat er ook behoefte was aan een boek voor jongeren en ouders. Als Peer3 hebben we daarom besloten dit levensreisboek te maken, een levensreisboek dat verder gaat dan het opschrijven van je eigen reisverhaal. Een levensreisboek waarin jongeren op een positieve manier worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met het vormgeven van hun eigen leven. Een levensreisboek dat perspectief biedt op een betere toekomst. De Nederlandse en Engelse versies zijn natuurlijk ook door jongeren uit andere landen te gebruiken. Omgaan met traumatische ervaringen Deze levensreisboeken passen bij onze missie om te werken aan een kansrijke toekomst voor alle kinderen. We weten uit onderzoek dat traumatische ervaringen in je jeugd een langdurig negatief effect kunnen hebben. Het is een van de sterkste voorspellers voor mentale problemen in de adolescentie. (uit publicatie Feiten en fabels over veerkracht en mentale problemen, LUMC 2022 ) Bekijk en downloaden de levensreisboeken voor jongeren en doe-boeken voor kinderen via deze link

Lees verder...

Opvoedstijlen

Opvoedstijlen

Geplaatst op 29 juni 2022


Wat is jouw opvoedstijl? Autoritair, democratisch (autoritatief), toegeeftlijk of een combinatie van deze 3? Er zijn verschillende opvoedstijlen van autoritair, democratisch / afwegend tot toegeeflijk. In het onderstaande overzicht geven we een korte beschrijving van deze 3 opvoedstijlen. Als ouder gebruik je nooit alleen maar 1 opvoedstijl. Vaak maak je in verschillende situaties gebruik van verschillende stijlen. Soms ben je moe of heb je geen tijd en zeg je gewoon "NEE, omdat ik dat zeg." Als je zonder uitleg je kind dwingt te gehoorzamen noemen we dat een autoritaire opvoedstijl. Een kind dat op deze manier op wordt opgevoed kan zich ontwikkelen tot een in zichzelf gekeerd kind of juist tot een boos, gefrustreerd, agressief kind dat niet om kan gaan met conflicten en dat vloekt en scheldt. Maar we herkennen ook allemaal wel dat we soms toegeeftlijk zijn toch? Dat je denkt, ach voor deze keer. Laat hem nog maar ff spelen of TV kijken ook al was de afspraak dat je kind al een half uur eerder had moeten stoppen. Je hebt niet altijd de tijd of geduld om consequent te zijn. Kinderen die grotendeels worden op opgevoed met een toegeeflijke opvoedstijl kunnen zich ontwikkelen tot een kind dat geen grenzen kent, geen richting heeft in zijn/haar leven en zich niet kan binden. Als ouder ben je eigenlijk continu op zoek naar balans. Balans tussen grenzen stellen en consequent zijn en relatie opbouwen en verantwoordelijkheid geven. Bij de democratische, ook wel autoritatieve opvoedstijl genoemd, zie je dat ouders dit doen. Een kind dat op deze manier wordt opgevoed kan zich ontwikkelen tot een verantwoordelijk kind dat in balans is, leergierig en blij, en dat goed communiceert.

Lees verder...

Hoe de 5 liefdestalen helpen om thuis effectiever te communiceren

Hoe de 5 liefdestalen helpen om thuis effectiever te communiceren

Geplaatst op 29 juni 2022


Mensen laten op verschillende manieren hun liefde en waardering zien en voelen zich op verschillende manieren geliefd. Deze manieren noemen we liefdestalen. Er zijn 5 verschillende liefdestalen. Als je die 5 talen kent kun je jouw waardering of liefde voor een ander op een manier laten zien dat die jouw boodschap begrijpt. En zal jij de ander ook beter begrijpen. FYSIEK CONTACT: Dit kan bijvoorbeeld een knuffel zijn of een partijtje stoeien. Sommige kinderen vinden knuffelen niet (meer) prettig, maar hebben wel behoefte aan fysiek contact. Een lichte aanraking van de arm of rug is dan vaak al voldoende. BEHULPZAAM ZIJN: Behulpzaam zijn zoals het repareren van de fiets van je kind of het helpen met huiswerk leren geven sommige kinderen sterk het gevoel dat zij geliefd zijn. Behulpzaamheid is iets anders dan de verantwoordelijk overnemen. Je doet iets om de ander blij te maken, niet omdat die het zelf niet kan of wil leren. CADEAUS: Cadeautjes en verrassingen worden beschouwd als uitingen van liefde. Het gaat niet om de grootte of de waarde van de verrassing. Cadeautjes mooi inpakken of ze op een speciale manier geven is een liefdevol gebaar naar het kind. Kinderen met deze liefdestaal voelen zich heel speciaal als ze een cadeautje openen. WOORDEN VAN BEVESTIGING: Complimenten, woorden van genegenheid en warmte, trots en aanmoediging. Woorden om je kind op een positieve manier te begeleiden, brengen de boodschap ‘ik geef om je’ over.  TIJD EN AANDACHT: Kinderen met deze liefdestaal voelen zich geliefd als ze je onverdeelde aandacht krijgen. Samen iets ondernemen betekent voor hun ‘Je bent belangrijk. Ik houd van jou. Ik vind het leuk om tijd met je door te brengen’. Je kunt op onze website 2 werkbladen printen met oefeningen over de 5 liefdestalen die je als ouder zelf en met je gezin kunt doen. Klik op de onderstaande links voor de gratis downloads. https://www.gratisbeloningskaart.nl/opvoeddagboek-invulbladen/5-liefdestalen-interactief-werkblad/ https://www.gratisbeloningskaart.nl/opvoeddagboek-invulbladen/liefdestalen-en-effectieve-communicatie/ Via de twee link kom je bij het onderstaande werkblad.  

Lees verder...

Iedereen zou deze training moeten volgen!

Iedereen zou deze training moeten volgen!

Geplaatst op 3 juni 2022


Hala is moeder van 5 kinderen tussen de 17 en 5 jaar oud, zij volgde de training Het Begint Bij Mij drie jaar geleden. Hanne: Hala, jij zei dat je het belangrijk vindt dat iedereen een keer meedoet met de oudertraining van Het Begint Mij Mij. Ik ben benieuwd waarom. Hala:Soms zie je zelf niet wat er beter kan, dus ook ouders die denken dat ze geen probleem hebben leren van deze training.Door er te zijn en te luisteren ontdek je nieuwe dingen. Hanne:Wat heb je zelf ontdekt? Hala:Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik ...

Lees verder...

Doe-boek voor gevluchte kinderen uit Oekraïne

Doe-boek voor gevluchte kinderen uit Oekraïne

Geplaatst op 8 april 2022


Vanaf vandaag is er voor deze kinderen het Mylifejourneybook: een doe-boek waarin kinderen hun ervaring over de reis kunnen opschrijven, maar ook hun herinneringen aan Oekraïne en hun hoop voor de toekomst. Het boek is voor iedereen in 3 talen gratis te downloaden.

Lees verder...

Hoe ga je als ouder om met de uitdagingen in deze tijd van oorlog

Hoe ga je als ouder om met de uitdagingen in deze tijd van oorlog

Geplaatst op 1 april 2022


De oorlog in Oekraine heeft invloed op ons als ouder, maar ook op onze kinderen. We hebben als Het Begint Bij Mij een serie toolkits geschreven voor ouders. Deze kun je gratis downloaden en lezen. Met handige tips en informatie! De eerste toolkit gaat over het praten over je gevoelens. Wat doet het met jou als ouder en hoe voelt je kind zich? De tweede toolkit laten we met behulp van de cirkel van invloed zien waar je wel invloed op hebt. Wat kun je wel doen? In de derde toolkit geven we voorbeelden van brandstof die je kind juist nu nodig heeft.  Klik op de plaatjes hieronder om de hele toolkit te kunnen lezen en als je wilt te downloaden.

Lees verder...

NIEUW: Tools voor ouders

NIEUW: Tools voor ouders

Geplaatst op 7 december 2021


We kregen de vraag of de oefeningen uit ons werkboek ook gebruikt mogen worden door ouders die niet meedoen aan de training. We hebben daar even over nagedacht. “Is het wel slim om je kennis en tools gratis weg te geven? Geef je daarmee niet aan dat je je eigen tools weinig waard vindt?” Ons antwoord daarop is: “Het is juíst slim om ze gratis te delen! We weten hoe waardevol deze oefeningen zijn en daarom gunnen we het zoveel mogelijk ouders om dit zelf te ervaren.” Hoewel deze oefeningen op zichzelf al heel helpend zijn, weten wij uit ervaring dat de kracht van de oudertraining zit in de verbinding van alle oefeningen met elkaar. Als onderdeel van de oudertraining zullen de oefeningen daarom meer impact hebben. Dit heeft ook te maken met de stukjes theorie, filmpjes, persoonlijke ervaringen en het gezamenlijke proces dat deelnemers met elkaar doorlopen gedurende de oudertraining. Alle trainers van het programma Het Begint Bij Mij hebben de training als deelnemer doorlopen. Zij hebben alle oefeningen dus eerst zelf gedaan. Ons advies aan professionals is daarom ook om iedere oefening eerst zelf te doen. Je kunt dan uit eigen ervaring vertellen waarom de opdracht nuttig is. Persoonlijke voorbeelden spreken meer aan en zullen de ander motiveren om ook aan de slag te gaan. En niet onbelangrijk: Je weet wat je aan de ander vraagt. Hier vind je de eerste 6 oefeningen die we als een tool op 1 A4 hebben uitgewerkt. Je kunt deze voor jezelf printen of gebruiken als hulpverlener. Liefdestalen, deze oefening heeft al vele relaties versterkt of zelfs gered! Tankstation, basiskennis die altijd van pas komt! Positief gedrag stimuleren, bruikbaar voor jong en oud! Inspiratiebron, raak (opnieuw) geïnspireerd en inspireer anderen! Beschermingsmechanismen, ontdek hoe jij reageert op stress en of dit behulpzaam is! Het GGGG schema, start met positieve gedachten en krijg meer voor elkaar!

Lees verder...

Mentale gezondheid, praat erover!

Mentale gezondheid, praat erover!

Geplaatst op 15 november 2021


Schrikbarend, maar toch ook niet verassend nieuws over het emotionele welbevinden van jongeren en studenten. "Het merendeel van de studenten in het hoger onderwijs ervaart psychische klachten zoals angst en somberheid. Studenten ervaren prestatiedruk, eenzaamheid, emotionele uitputting of zelfs levensmoeheid. Dat blijkt uit de Monitor mentale gezondheid en middelengebruik van het RIVM." Ook onze pubers hebben last van de gevolgen van corona en de bijbehorende maatregelen. Toen ik dit met hen besprak zei een van hen: "Dat is toch logisch! En weet je wat het stomme is? Op school gaan ze gewoon door, ze hebben het er niet over en doen alsof er niks aan de hand is!" Ik: Maar jullie hebben toch best veel leuke dingen gedaan, zoals dat uitje naar Efteling?" Hij: pff... alsof dat helpt..." Ik vond dit wel bijzonder, na al die berichten en extra geld dat scholen ter beschikking hebben om de mentale gevolgen voor leerlingen te compenseren. Hoe kan het dan dat zij het gevoel hebben dat er geen aandacht voor is. Scholen besteden wel tijd en geld aan activiteiten, inkoop van huiswerkbegeleiding.. maar gaan kennelijk het echt gesprek uit de weg. Daarom heb ik deze poster gemaakt. Een poster waarmee je in gesprek kunt met jongeren, een poster die inzicht geeft aan jongeren en houvast biedt. Een poster die hopelijk helpt om het taboe te doorbreken en perspectief geeft aan jongeren. Waar kan je wel invloed op hebben? Herkenning dat je niet de enige bent, tijd nemen om je zorgen te delen met een ander kan al zoveel op leveren.

Lees verder...

Ik heb nu meer zelfvertrouwen

Ik heb nu meer zelfvertrouwen

Geplaatst op 7 april 2021


Rebeccah, een moeder die meedeed aan de training Het Begint Bij Mij vertelt over wat de training Het Begint Bij Mij voor haar heeft betekend. Meer zelfvertrouwen, minder ruzies thuis. Lees haar verhaal en haar tips!

Lees verder...

Waardevolle opvoeding

Waardevolle opvoeding

Geplaatst op 3 december 2020


Wat vind je waardevol om je (toekomstige) kind te leren? Wat zijn belangrijke waarden voor jou en je partner? Om erachter te komen welke waarden voor jou of jullie belangrijk zijn, kun je de volgende oefening doen. Misschien vind je dat een uitdaging of moeilijk vooruitzicht, maar we willen je gerust stellen kinderen zijn gelukkig ook heel flexibel. Je krijgt eigenlijk iedere dag opnieuw weer de kans van ze om het (nog) beter te doen.

Lees verder...

NIEUW! video's voor ouders

NIEUW! video's voor ouders

Geplaatst op 17 april 2020


Eenvoudige en leuke filmpjes voor ouders en mede-opvoeders die leiden tot verassende nieuwe inzichten over dagelijkse dillemma's en uitdagingen. De filmpjes sluiten af met een opdracht om zelf aan de slag te gaan met het vormgeven van positieve veranderingen in je dagelijks leven. Juist in deze onrustige tijden willen wij er zijn voor ouders. Omdat dit nu even niet via groepstrainingen kan zijn we filmpjes aan het ontwikkelen die ouders en professionals kunnen helpen. De eerste 3 zijn klaar, zie http://peer3.nl/47/Filmpjes-HetBegintBijMij.html

Lees verder...

Opvoedingsdilemma, boos kind

Opvoedingsdilemma, boos kind

Geplaatst op 4 oktober 2018


Opvoedingsdilemma: Mijn reactie op mijn zoon die (onterecht) boos is?Je in een ander verplaatsen…Dit klinkt best gemakkelijk, maar als je zelf moe en geïrriteerd bent is het best moeilijk om rustig te blijven en je in de ander te verplaatsen…. toch?!

Lees verder...

Hulp vragen... dat is lastig!

Hulp vragen... dat is lastig!

Geplaatst op 26 februari 2018


Deze kaart heb ik gemaakt speciaal voor ouders die het lastig vinden om hulp te vragen (zoals ik zelf). Zelf merk ik dat ik allerlei overtuigingen heb waardoor ik er vaak toch voor kies om het zelf op te lossen. Ik wil een ander niet tot last zijn, ik kom liever sterk en zelfstandig over, ik help liever een ander, de ander heeft vast geen tijd etc... Terwijl ik juist heb ervaren hoe mooi het is als je wel open bent over wat je lastig vindt en een ander om advies vraagt of hulp als dat nodig is.  Jip uit het TV programma over mijn lijk heeft er ook een mooie boodschap over, zie youtube

Lees verder...

Nieuw Sinterklaas aftelkalenders

Nieuw Sinterklaas aftelkalenders

Geplaatst op 26 oktober 2017


Op deze site is nu een speciale pagina met aftelkalenders voor Sinterklaas. Voor kinderen die niet kunnen wachten tot Sinterklaas er is zijn er aftelkalenders tot de intocht van Sinterklaas. Tijdens de Sinterklaas periode vragen kinderen ook vaak wanneer ze hun schoen mogen zetten. Om hierover niet steeds discussie te hoeven bestaan er schoenzetkalender. Deze schoenkalenders print je (gratis) en stopt je kind in zijn schoen. De volgende ochtend staat op de kalender aangegeven op welke dagen de schoen gezet mag worden. Aangezien de Sinterklaasperiode ieder jaar weer op een andere datum/dag valt probeer ik ieder jaar een juiste versie op deze website te zetten. Ook voor kinderen uit België is er een variant tot 6 dec omdat zijn dan Pakjesavond vieren. 

Lees verder...

Nieuw! 2 weken aftellen in diverse kleuren

Nieuw! 2 weken aftellen in diverse kleuren

Geplaatst op 28 september 2017


Een eenvoudige aftelkalender die je zelf kunt invullen voor twee weken. Op verzoek van een gezinshuis gemaakt waar ze voor ieder kind met zo'n geplastificeerde kaart werken. zo kun je er met whiteboard stift iets op zetten of stickers op plakken en weer aanpassen. Zo kun je twee weken lang naar iets toewerken of vooruit kijken, bijvoorbeeld een dagje uit of een bezoek. Dit geeft kinderen veel structuur en duidelijkheid. Ze staan in diverse kleuren op deze website zodat je voor alle kinderen een eigen kleur kunt afdrukken.   

Lees verder...

Nieuw! pijnschaal en vakantieplanner

Nieuw! pijnschaal en vakantieplanner

Geplaatst op 15 september 2017


Eindelijk heb ik weer eens de tijd gehad om een paar kaarten te maken. Beide op verzoek van ouders. Eentje is een vakantieplanner voor kinderen die in de vakantie moeite hebben om hun dag te structureren. Deze is te printen via deze link vakantieplanner De ander is voor een jongen die iedere dag moet prikken. Op de kaart kan hij aan de hand van een pijnschaal aangeven hoeveel pijn hij heeft van de injectie en is er ruimte om een sticker te plakken als beloning. Deze beloningskaart is te printen via pijnschaal injecties Heb jij ook een goed idee als aanvulling voor de opgroeikaarten website? Mail dan naar hanne@peer3.nl en wie weet staat jouw kaart dan binnenkort ook op de website.

Lees verder...

Cursus

Cursus "Het Begint Bij Mij"

Geplaatst op 4 oktober 2016


Sinds enkele maanden ben ik, Hanne Peerenboom, gecertificeerd als trainer van de HetBegintBijMij training. Deze training is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met het opvoeden van kinderen, zowel voor ouders als voor professionals. Als jeugdverpleegkundige heb ik vele cursussen en opleidingen gevolgd die betrekking hadden op de opvoeding van kinderen. Ondanks mijn uitgebreide achtergrond heeft de training "HetBegintBijMij" mij veel gegeven. De kracht van deze training ligt hem in de praktische aanpak. Het gaat om inzicht krijgen, ervaren, oefenen en doen. Niemand zegt je wat je moet doen, maar tijdens de training wordt je gemotiveerd om bedenken wat voor jou zelf en jou gezin/werk belangrijk is. Waar sta je voor? Welk gedrag hoort daarbij? Wat kan je zelf doen om te bereiken wat jij belangrijk vindt? Persoonlijk heeft de cursus mij veel meer rust in mijn leven gegeven. De waarden die ik belangrijk vind zijn leidend in de keuzes die ik maak in mijn relatie, gezin, werk etc. Voor mij zijn dat: Respectvol met elkaar omgaan, fijne familiebanden, samenwerken, kijken hoe je wat wel goed gaat kunt versterken, behulpzaamheid, oprecht zijn, samen plezier hebben en verhalen beleven.  Ik gun iedereen de ervaring die ik heb gehad en zal daarom zo snel mogelijk starten met een training in de omgeving van Eindhoven. Heb je interesse stuur mij dan een mailtje, dan houd ik je op de hoogte van de planning. Woon je ergens anders kijk dan eens op de website van HetBegintBijMij of er trainingen bij jou in de buurt gegeven worden.

Lees verder...

Stoere beloningsarmbanden

Stoere beloningsarmbanden

Geplaatst op 8 februari 2013


Deze stoere beloningsarmbanden zijn te bestellen via Studio Hipp

Lees verder...

Nieuwe dagritmekaarten

Nieuwe dagritmekaarten

Geplaatst op 15 mei 2014


Steeds weer komen er verzoeken van ouders voor nieuwe dagritmekaarten. Zo heb ik kaarten gemaakt voor tussendoortjes, naar school gaan, ochtendritueel met douchen, diabetis met en zonder insulinepomp en muziekles-schema. Al deze kaarten zijn te vinden op de website. TIP: Gebruik de zoekfuncties op de website om kaarten sneller te vinden. Zoek met een zoekterm of op thema. Kijk ook als je een kaart opent naar de andere kaarten uit het thema, soms zitten daar ook handige kaarten tussen die je anders niet opgevallen zouden zijn!

Lees verder...

Nieuwe aftelkalenders voor kinderen

Nieuwe aftelkalenders voor kinderen

Geplaatst op 15 mei 2014


De afgelopen maanden heb ik weer verschillende nieuwe aftelkalenders gemaakt en toegevoegd aan deze website. Er staan nieuwe aftelkalenders voor kinderen met brandende verjaardagskaarsjes. Steeds gaat er een extra kaarsje aan totdat ze jarig zijn. Ook is er een nieuwe aftelkalender om twee weken voor een opname in het ziekenhuis af te kunnen tellen. De wintersportaftelkalender is nieuw en er zullen er vast nog meer gaan volgen. Sommige kaarten zijn ook aan vernieuwing toe merk ik, doordag ik steeds meer ervaring krijg in het maken van de kaarten kan ik ze steeds mooier maken en word ik kritischer... Dus wordt vervolgd!

Lees verder...

Hoe kan een beloningsarmband helpen bij gedragsverandering?

Hoe kan een beloningsarmband helpen bij gedragsverandering?

Geplaatst op 18 januari 2013


Hoe kan een beloningsarmband helpen bij gedragsverandering? Knap gedaan! Ik ben trots op je! Goed hoor! Je bent een kanjer! Dit soort complimenten beloningsarmbanden met behulp van letterkralen. beloningsarmband is om kinderen op een positieve manier te stimuleren ander gedrag gedragsverandering opvoeding opvoeden

Lees verder...

beloningskaarten in het onderwijs

beloningskaarten in het onderwijs

Geplaatst op 18 januari 2013


Nieuwsbericht 1

Lees verder...

Meer dan 100 beloningskaarten en dagritmekaarten

Meer dan 100 beloningskaarten en dagritmekaarten

Geplaatst op 18 januari 2013


Meer dan 100 beloningskaarten en dagritmekaarten

Lees verder...

Gratis beloningskaarten Gratis beloningskaarten Sinterklaas aftelkalenders Sinterklaas aftelkalenders Toolkits voor ouders Toolkits voor ouders Gratis dagritmekaarten Gratis dagritmekaarten Filmpjes opvoeding Filmpjes opvoeding Gratis aftelkalenders Gratis aftelkalenders Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Gratis diploma's Gratis diploma's Kleine beloningstips Kleine beloningstips Gratis pictogrammen Gratis pictogrammen Tools voor professionals Tools voor professionals Gratis schema's roosters Gratis schema's roosters Tegeltjeswijsheden Tegeltjeswijsheden Gratis onderwijskaarten Gratis onderwijskaarten
Deel deze website met andere opvoeders.

Peer3 biedt jou alle opgroeikaarten gratis aan, want hoe meer kinderen, ouders en professionals blij worden én baat hebben van onze kaarten, hoe beter!

logo

Reactie van Miranda

Mijn dochter van 5 is autistisch en heeft veel hulp nodig op verschillende vlakken. Beloningskaarten en picto’s werken zeer goed bij haar.

Bekijk alle reacties
Tips  
Hoe krijgt je kind tijdsbesef?
Hoe krijgt je kind tijdsbesef? Belangrijk om te beseffen is dat kinderen vanaf 5 jaar tijdsbegrippen als vandaag, morgen, gisteren, straks, nu, binnenkort of zojuist leren toepassen. Vanaf 6 kunnen de meeste kinderen dagdelen (morgen, middag, avond), dagen van de week, seizoenen, maanden en jaren in de juiste volgorde noemen. Ook het klokkijken komt nu op gang.
Lees meer
Nieuws Meer nieuws
Zullen we stoppen met te streven naar de beste versie van ieder kind?

Zullen we streven naar een ideale samenleving in plaats van te streven naar ideale kinderen?? Deze video heb ik gemaakt om andere ouders en mede-opvoeders te inspireren dat het anders kan. Laten we stoppen met onze kinderen te helpen om de beste te worden van zichzelf te willen zijn. Dit is een onbereikbaar doel dat zeker niet leidt tot een gelukkig leven en al helemaal niet tot een fijne samenleving.

Lees meer

Reactie van Ramona 2

Nu stikkers plakken omdat hij een oogpleister heeft, en als hij hem er niet zelf af haalt, mag hij een stikker plakken en als de kaart vol is, krijgt hij een kadootje.

Bekijk alle reacties
Onze website maakt gebruik van cookies.   SluitenClose Cookies Opgroeikaarten