Al deze tools worden jou gratis aangeboden door de maatschap Peer3

nieuwe_logo_hbbo1logo

Nieuwsgierig naar onze groepstraining voor ouders?

Het Begint Bij Mij oudertraining

De maatschap Peer3

Peer3 is een maatschap waarin Berthe Peerenboom, Yvonne van Westering en Hanne Peerenboom samenwerken voor de jeugd. Wij geloven in de kracht van SAMEN En... dat iedere verandering kan beginnen bij jezelf. 'Het Begint Bij Mij' is dan ook ons motto èn de naam van het door ons doorontwikkelde programma voor ouders.

Ervaringen van professionals met 'Het Begint Bij Mij'

  • Een coach: “De kracht van deze training is dat het effect blijft, je blijft ermee bezig.”
  • Professionals uit de jeugdhulp: ‘Een positief programma, wat eigenlijk door iedereen gevolgd zou 'moeten' (moeten kunnen) worden. Leerzaam!’ ‘Het zet je aan het denken.'  'Krachtig en positief programma’
  • Een leerkracht: ‘Ik vond het leerzaam. Je leert dat je eerst bij jezelf moet beginnen om bepaalde patronen in de klas te kunnen doorbreken.

‘Kinderen zien, kinderen doen -> mensen zien, mensen doen’ Met onze keuzes en ons gedrag zijn wij een voorbeeld voor anderen. Na jaren in opdracht te hebben gewerkt aan beleidsadviezen, visie trajecten en losse projecten in de jeugdhulpverlening, gooien wij daarom het roer om. Vanaf nu draait al ons werk om het uitdragen van het motto en programma ‘Het Begint Bij Mij’ (HBBM). Wij voelen ons hierbij wel een beetje als helden op sokken, het is namelijk best spannend om een nieuwe weg in te slaan, zonder precies te weten waar het naartoe gaat. Meer lezen over ons werk

Dankzij de financiele steun vanuit Peer3 kon Hanne deze website en alle kaarten ontwikkelen. Ons doel is om opvoeders en professionals met opgroeikaarten op een makkelijke, leuke en praktische manier ondersteunen. Deze website blijft altijd in ontwikkeling, daarom horen we graag van jou hoe je de opgroeikaarten hebt gebruikt en wat het resultaat is geweest.

Hanne: "Deze website trekt gemiddeld 300 bezoekers per dag. Als zoveel mensen van mijn opgroeikaarten profiteren vind ik dat de moeite waard!"

Wil jij meedoen of bijdragen?

Het bijhouden en hosten van deze website kost ons veel tijd en geld. Als jij vaak kaarten van deze website gebruikt of ouders hiernaar verwijst zouden wij het op prijs stellen als je ons in ruil iets kleins terug kunt geven. Neem contact met ons op om samen kijken wat dat kan zijn, dit kan per mail naar hanne@peer3.nl 

Op de website zie je nu af en toe google reclames. Wij willen dit liever niet, maar hebben geen andere vorm van financiering om de kaarten gratis aan te kunnen bieden. Alle ideëen om inkomsten te genereren met deze website zijn van harte welkom.

logo_peer_3_samen_oranje_stip

 

 

Gratis beloningskaarten Gratis beloningskaarten Toolkits voor ouders Toolkits voor ouders Gratis dagritmekaarten Gratis dagritmekaarten Video's ouderschap Video's ouderschap Gratis aftelkalenders Gratis aftelkalenders Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Gratis diploma's Gratis diploma's Kleine beloningstips Kleine beloningstips Gratis pictogrammen Gratis pictogrammen Tools voor professionals Tools voor professionals Gratis schema's roosters Gratis schema's roosters Tegeltjeswijsheden Tegeltjeswijsheden Gratis onderwijskaarten Gratis onderwijskaarten Sinterklaas aftelkalenders Sinterklaas aftelkalenders
Deel deze website met andere opvoeders.

Wij bieden u alle opgroeikaarten gratis aan, want hoe meer kinderen, ouders en professionals blij worden én baat hebben van onze kaarten, hoe beter!

logo

Reactie van Ramona

Werkt echt super! We hebben de tandenpoetskaart gebruikt en hij poetst zonder mopperen zijn tanden, of laat ze poetsen. Heerlijk!

Bekijk alle reacties
Tips  
Hoe kan een beloningsarmband helpen bij gedragsverandering?
Knap gedaan! Ik ben trots op je! Goed hoor! Je bent een kanjer! Dit soort complimenten hebben we verwerkt inbeloningsarmbanden met behulp van letterkralen. Het doel van een beloningsarmband is om kinderen op een positieve manier te stimuleren om ander gedrag te vertonen.
Lees meer
Nieuws Meer nieuws
Positieve levenreisboeken voor jongeren - gratis download

“De ontwikkeling en de gratis verspreiding van deze zelfhulpboeken is onze manier om een steentje bij te dragen aan het vergroten van de veerkracht van mensen en kinderen in het bijzonder, die in kwetsbare omstandigheden leven. In dit boek kunnen zij later hun reiservaringen teruglezen en we hopen dat zij door deze boeken vertrouwen in de toekomst vinden!” Bij de lancering van het Mijn Grote Reisboek, het doe-boek voor kinderen uit Oekraïne, hoorden we van verschillende ouders, leerkrachten en organisaties dat er ook behoefte was aan een boek voor jongeren en ouders. Als Peer3 hebben we daarom besloten dit levensreisboek te maken, een levensreisboek dat verder gaat dan het opschrijven van je eigen reisverhaal. Een levensreisboek waarin jongeren op een positieve manier worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met het vormgeven van hun eigen leven. Een levensreisboek dat perspectief biedt op een betere toekomst. De Nederlandse en Engelse versies zijn natuurlijk ook door jongeren uit andere landen te gebruiken. Omgaan met traumatische ervaringen Deze levensreisboeken passen bij onze missie om te werken aan een kansrijke toekomst voor alle kinderen. We weten uit onderzoek dat traumatische ervaringen in je jeugd een langdurig negatief effect kunnen hebben. Het is een van de sterkste voorspellers voor mentale problemen in de adolescentie. (uit publicatie Feiten en fabels over veerkracht en mentale problemen, LUMC 2022 ) Bekijk en downloaden de levensreisboeken voor jongeren en doe-boeken voor kinderen via deze link

Lees meer

Reactie van Mama van 3

Ik heb ook een aantal kaarten uitgeprint en het helpt een beetje orde te scheppen in de chaos die er bij mijn oudste in haar hoofd zit, aangezien ze ADHD heeft.

Bekijk alle reacties
Onze website maakt gebruik van cookies.   SluitenClose Cookies Opgroeikaarten