Al deze tools worden jou gratis aangeboden door de maatschap Peer3

nieuwe_logo_hbbo1logo

Nieuwsgierig naar onze groepstraining voor ouders?

Het Begint Bij Mij oudertraining

Hoe de 5 liefdestalen helpen om thuis effectiever te communiceren

29 juni 2022

Mensen laten op verschillende manieren hun liefde en waardering zien en voelen zich op verschillende manieren geliefd. Deze manieren noemen we liefdestalen. Er zijn 5 verschillende liefdestalen. Als je die 5 talen kent kun je jouw waardering of liefde voor een ander op een manier laten zien dat die jouw boodschap begrijpt. En zal jij de ander ook beter begrijpen.

FYSIEK CONTACT: Dit kan bijvoorbeeld een knuffel zijn of een partijtje stoeien. Sommige kinderen vinden knuffelen niet (meer) prettig, maar hebben wel behoefte aan fysiek contact. Een lichte aanraking van de arm of rug is dan vaak al voldoende.

BEHULPZAAM ZIJN: Behulpzaam zijn zoals het repareren van de fiets van je kind of het helpen met huiswerk leren geven sommige kinderen sterk het gevoel dat zij geliefd zijn. Behulpzaamheid is iets anders dan de verantwoordelijk overnemen. Je doet iets om de ander blij te maken, niet omdat die het zelf niet kan of wil leren.

CADEAUS: Cadeautjes en verrassingen worden beschouwd als uitingen van liefde. Het gaat niet om de grootte of de waarde van de verrassing. Cadeautjes mooi inpakken of ze op een speciale manier geven is een liefdevol gebaar naar het kind. Kinderen met deze liefdestaal voelen zich heel speciaal als ze een cadeautje openen.

WOORDEN VAN BEVESTIGING: Complimenten, woorden van genegenheid en warmte, trots en aanmoediging. Woorden om je kind op een positieve manier te begeleiden, brengen de boodschap ‘ik geef om je’ over. 

TIJD EN AANDACHT: Kinderen met deze liefdestaal voelen zich geliefd als ze je onverdeelde aandacht krijgen. Samen iets ondernemen betekent voor hun ‘Je bent belangrijk. Ik houd van jou. Ik vind het leuk om tijd met je door te brengen’.

Je kunt op onze website 2 werkbladen printen met oefeningen over de 5 liefdestalen die je als ouder zelf en met je gezin kunt doen. Klik op de onderstaande links voor de gratis downloads.

https://www.gratisbeloningskaart.nl/opvoeddagboek-invulbladen/5-liefdestalen-interactief-werkblad/

https://www.gratisbeloningskaart.nl/opvoeddagboek-invulbladen/liefdestalen-en-effectieve-communicatie/

Via de twee link kom je bij het onderstaande werkblad.

Om_thuis_te_doen-liefdestalen

 

Terug naar het overzicht...
Gratis beloningskaarten Gratis beloningskaarten Toolkits voor ouders Toolkits voor ouders Gratis dagritmekaarten Gratis dagritmekaarten Video's ouderschap Video's ouderschap Gratis aftelkalenders Gratis aftelkalenders Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Gratis diploma's Gratis diploma's Kleine beloningstips Kleine beloningstips Gratis pictogrammen Gratis pictogrammen Tools voor professionals Tools voor professionals Gratis schema's roosters Gratis schema's roosters Tegeltjeswijsheden Tegeltjeswijsheden Gratis onderwijskaarten Gratis onderwijskaarten Sinterklaas aftelkalenders Sinterklaas aftelkalenders
Deel deze website met andere opvoeders.

Wij bieden u alle opgroeikaarten gratis aan, want hoe meer kinderen, ouders en professionals blij worden én baat hebben van onze kaarten, hoe beter!

logo

Reactie van Jessica

Ik ben super tevreden met deze site, het helpt ons zoontje van bijna 3 jaar om eindelijk proper te zijn!! echt super bedankt

Bekijk alle reacties
Tips  
Dagritmekaarten, wat is het nut?
In dit stuk licht ik kort toe wat dagritmekaarten zijn, wat het nut ervan is en voor welke kinderen en welke situaties ze gebruikt kunnen worden. Dagritmekaarten zijn er in allerlei soorten en met verschillende doelen. Het woord dagritmekaart lijkt te zeggen dat de kaart voor een hele dag zou moeten gelden. In de praktijk gebruik je een dagritmekaart om een activiteit, gebeurtenis, dag of week ..
Lees meer
Nieuws Meer nieuws
Positieve levenreisboeken voor jongeren - gratis download

“De ontwikkeling en de gratis verspreiding van deze zelfhulpboeken is onze manier om een steentje bij te dragen aan het vergroten van de veerkracht van mensen en kinderen in het bijzonder, die in kwetsbare omstandigheden leven. In dit boek kunnen zij later hun reiservaringen teruglezen en we hopen dat zij door deze boeken vertrouwen in de toekomst vinden!” Bij de lancering van het Mijn Grote Reisboek, het doe-boek voor kinderen uit Oekraïne, hoorden we van verschillende ouders, leerkrachten en organisaties dat er ook behoefte was aan een boek voor jongeren en ouders. Als Peer3 hebben we daarom besloten dit levensreisboek te maken, een levensreisboek dat verder gaat dan het opschrijven van je eigen reisverhaal. Een levensreisboek waarin jongeren op een positieve manier worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met het vormgeven van hun eigen leven. Een levensreisboek dat perspectief biedt op een betere toekomst. De Nederlandse en Engelse versies zijn natuurlijk ook door jongeren uit andere landen te gebruiken. Omgaan met traumatische ervaringen Deze levensreisboeken passen bij onze missie om te werken aan een kansrijke toekomst voor alle kinderen. We weten uit onderzoek dat traumatische ervaringen in je jeugd een langdurig negatief effect kunnen hebben. Het is een van de sterkste voorspellers voor mentale problemen in de adolescentie. (uit publicatie Feiten en fabels over veerkracht en mentale problemen, LUMC 2022 ) Bekijk en downloaden de levensreisboeken voor jongeren en doe-boeken voor kinderen via deze link

Lees meer

Reactie van Nathalie

Wat een genot, het werkt voor onze drie jongens (8, 6 en 5 jaar) geweldig. Ze vinden het fijn om zelf op de kaart te kijken wat ze nog moeten doen.

Bekijk alle reacties
Onze website maakt gebruik van cookies.   SluitenClose Cookies Opgroeikaarten