Alles op website is gratis beschikbaar met dank aan de maatschap logo

held_op_sokken_hbbm_hbbm_ingekleurd_peer3_home_banner_1

Als je onze kaarten handig vindt, dan past deze training vast ook bij jou!

Het Begint Bij Mij oudertraining

Hoe de 5 liefdestalen helpen om thuis effectiever te communiceren

29 juni 2022

Mensen laten op verschillende manieren hun liefde en waardering zien en voelen zich op verschillende manieren geliefd. Deze manieren noemen we liefdestalen. Er zijn 5 verschillende liefdestalen. Als je die 5 talen kent kun je jouw waardering of liefde voor een ander op een manier laten zien dat die jouw boodschap begrijpt. En zal jij de ander ook beter begrijpen.

FYSIEK CONTACT: Dit kan bijvoorbeeld een knuffel zijn of een partijtje stoeien. Sommige kinderen vinden knuffelen niet (meer) prettig, maar hebben wel behoefte aan fysiek contact. Een lichte aanraking van de arm of rug is dan vaak al voldoende.

BEHULPZAAM ZIJN: Behulpzaam zijn zoals het repareren van de fiets van je kind of het helpen met huiswerk leren geven sommige kinderen sterk het gevoel dat zij geliefd zijn. Behulpzaamheid is iets anders dan de verantwoordelijk overnemen. Je doet iets om de ander blij te maken, niet omdat die het zelf niet kan of wil leren.

CADEAUS: Cadeautjes en verrassingen worden beschouwd als uitingen van liefde. Het gaat niet om de grootte of de waarde van de verrassing. Cadeautjes mooi inpakken of ze op een speciale manier geven is een liefdevol gebaar naar het kind. Kinderen met deze liefdestaal voelen zich heel speciaal als ze een cadeautje openen.

WOORDEN VAN BEVESTIGING: Complimenten, woorden van genegenheid en warmte, trots en aanmoediging. Woorden om je kind op een positieve manier te begeleiden, brengen de boodschap ‘ik geef om je’ over. 

TIJD EN AANDACHT: Kinderen met deze liefdestaal voelen zich geliefd als ze je onverdeelde aandacht krijgen. Samen iets ondernemen betekent voor hun ‘Je bent belangrijk. Ik houd van jou. Ik vind het leuk om tijd met je door te brengen’.

Je kunt op onze website 2 werkbladen printen met oefeningen over de 5 liefdestalen die je als ouder zelf en met je gezin kunt doen. Klik op de onderstaande links voor de gratis downloads.

https://www.gratisbeloningskaart.nl/opvoeddagboek-invulbladen/5-liefdestalen-interactief-werkblad/

https://www.gratisbeloningskaart.nl/opvoeddagboek-invulbladen/liefdestalen-en-effectieve-communicatie/

Via de twee link kom je bij het onderstaande werkblad.

Om_thuis_te_doen-liefdestalen

 

Terug naar het overzicht...
Gratis beloningskaarten Gratis beloningskaarten Sinterklaas aftelkalenders Sinterklaas aftelkalenders Toolkits voor ouders Toolkits voor ouders Gratis dagritmekaarten Gratis dagritmekaarten Filmpjes opvoeding Filmpjes opvoeding Gratis aftelkalenders Gratis aftelkalenders Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Gratis diploma's Gratis diploma's Kleine beloningstips Kleine beloningstips Gratis pictogrammen Gratis pictogrammen Tools voor professionals Tools voor professionals Gratis schema's roosters Gratis schema's roosters Tegeltjeswijsheden Tegeltjeswijsheden Gratis onderwijskaarten Gratis onderwijskaarten
Deel deze website met andere opvoeders.

Peer3 biedt jou alle opgroeikaarten gratis aan, want hoe meer kinderen, ouders en professionals blij worden én baat hebben van onze kaarten, hoe beter!

logo

Reactie van Mariel

Wat fijn te ontdekken dat er beloningsvellen hier te printen zijn!! En ze zijn ook nog eens superleuk! 

Bekijk alle reacties
Tips  
Dagritmekaarten, wat is het nut?
In dit stuk licht ik kort toe wat dagritmekaarten zijn, wat het nut ervan is en voor welke kinderen en welke situaties ze gebruikt kunnen worden. Dagritmekaarten zijn er in allerlei soorten en met verschillende doelen. Het woord dagritmekaart lijkt te zeggen dat de kaart voor een hele dag zou moeten gelden. In de praktijk gebruik je een dagritmekaart om een activiteit, gebeurtenis, dag of week ..
Lees meer
Nieuws Meer nieuws
Zullen we stoppen met te streven naar de beste versie van ieder kind?

Zullen we streven naar een ideale samenleving in plaats van te streven naar ideale kinderen?? Deze video heb ik gemaakt om andere ouders en mede-opvoeders te inspireren dat het anders kan. Laten we stoppen met onze kinderen te helpen om de beste te worden van zichzelf te willen zijn. Dit is een onbereikbaar doel dat zeker niet leidt tot een gelukkig leven en al helemaal niet tot een fijne samenleving.

Lees meer

Reactie van Ramona

Werkt echt super! We hebben de tandenpoetskaart gebruikt en hij poetst zonder mopperen zijn tanden, of laat ze poetsen. Heerlijk!

Bekijk alle reacties
Onze website maakt gebruik van cookies.   SluitenClose Cookies Opgroeikaarten