Alles op website is gratis beschikbaar met dank aan de maatschap logo

held_op_sokken_hbbm_hbbm_ingekleurd_peer3_home_banner_1

Als je onze kaarten handig vindt, dan past deze training vast ook bij jou!

Het Begint Bij Mij oudertraining

Iedereen zou deze training moeten volgen!

3 juni 2022

Hala is moeder van 5 kinderen tussen de 17 en 5 jaar oud, zij volgde de training Het Begint Bij Mij drie jaar geleden.

Hanne: “Hala, jij zei dat je het belangrijk vindt dat iedereen een keer meedoet met de oudertraining van Het Begint Mij Mij. Ik ben benieuwd waarom.”

Hala: “Soms zie je zelf niet wat er beter kan, dus ook ouders die denken dat ze geen probleem hebben leren van deze training. Door er te zijn en te luisteren ontdek je nieuwe dingen.”

Hanne: “Wat heb je zelf ontdekt?”

Hala: “Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik mijn verwachtingen uit moet spreken. Ik was thuis altijd alles aan het doen zoals voor de kinderen zorgen, koken, opruimen terwijl mijn man op de bank zat. Altijd was ik boos dat hij niks deed, ik irriteerde mij daar echt heel erg aan. Waarom komt hij niet helpen? Dit kwam tijdens de training ter sprake en toen vroeg Lilian onze trainster of ik dat al eens tegen mijn man had gezegd dat ik het fijn zou vinden als hij mee zou helpen in huis. Nee, dat had ik niet, want ik dacht: Hij ziet toch dat ik hulp nodig heb? Eenmaal thuis praat ik met mijn man hierover, zegt hij: “Ik dacht dat jij niet wilde dat ik meehielp” Sindsdien praten we hier vaker over, vraag ik vaker hulp en doen we de dingen meer samen. De sfeer in huis is echt beter geworden”

Hanne: “Is er nog meer veranderd bij jullie thuis?

Hala: “We praten meer, bijvoorbeeld over de regels in huis. De kinderen zijn allemaal verschillend van karakter. Het is belangrijk om rekening te houden met die verschillen en erover praten helpt echt om elkaar te begrijpen. 

Ik heb ook geleerd dat ik mag laten zien dat ik ook maar een mens ben, dat ik soms ook moe ben. Ik geef mijn eigen grenzen nu veel beter aan. Als ik het niet lukt, doe ik het niet. Ik zorg dat mijn eigen tankstation vol genoeg blijft. Ik besef dat dit belangrijk is voor mijn kinderen. Ik wil voor mijn kinderen een veilige plek zijn, dat ze bij mij terecht kunnen. 

Soms is dit best lastig, buitenshuis ben je vaak de gelukkige versie van jezelf en dan kom je moe thuis. Je irritaties uit je dan thuis. Juist daarom moet je ook goed voor jezelf zorgen en jezelf goed kennen. Als je jezelf goed kent kun je anderen beter helpen. Het begint echt bij jezelf!”

Hanne: “Is er nog iets veranderd in je werk of in relaties met anderen?”

Hala: “In mijn werk niet echt. Dan was ik altijd al aan het vragen wat mensen nodig hebben. Ik werk met oudere mensen die soms moeten wennen dat iemand zoals ik van een hele andere cultuur voor hen zorgt. In relatie met anderen is wel iets veranderd. Ik zeg nu vaker “nee” en maak me er minder druk om als iets me niet lukt.”

Hanne: “Hoe vond je het om de training samen met andere ouders te volgen?

Hala: “Dat was juist heel fijn. Je luistert naar andere ouders en denkt: “Ah, ik ben niet de enige met dit probleem” Wat ik bijvoorbeeld heel fijn vond om te horen is dat andere ouders ook moeite hebben om hun kinderen hun kamer op te laten ruimen en dat kinderen van anderen soms ook slecht luisteren. Je leert van elkaar, tips kunnen direct of indirect gegeven worden. Gewoon door er te zijn en te luisteren hoor je altijd iets waar je iets aan hebt. Dus daarom vind ik Het Begint Bij Mij belangrijk voor iedereen!”

Terug naar het overzicht...
Gratis beloningskaarten Gratis beloningskaarten Sinterklaas aftelkalenders Sinterklaas aftelkalenders Toolkits voor ouders Toolkits voor ouders Gratis dagritmekaarten Gratis dagritmekaarten Filmpjes opvoeding Filmpjes opvoeding Gratis aftelkalenders Gratis aftelkalenders Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Gratis diploma's Gratis diploma's Kleine beloningstips Kleine beloningstips Gratis pictogrammen Gratis pictogrammen Tools voor professionals Tools voor professionals Gratis schema's roosters Gratis schema's roosters Tegeltjeswijsheden Tegeltjeswijsheden Gratis onderwijskaarten Gratis onderwijskaarten
Deel deze website met andere opvoeders.

Peer3 biedt jou alle opgroeikaarten gratis aan, want hoe meer kinderen, ouders en professionals blij worden én baat hebben van onze kaarten, hoe beter!

logo

Reactie van Marianne 2

Voor ouders is het ook een openbaring om te zien hoe vaak hun kind iets goed doet.
Het werkt dus 2 kanten op.

Bekijk alle reacties
Tips  
Hoe kan een beloningsarmband helpen bij gedragsverandering?
Knap gedaan! Ik ben trots op je! Goed hoor! Je bent een kanjer! Dit soort complimenten hebben we verwerkt inbeloningsarmbanden met behulp van letterkralen. Het doel van een beloningsarmband is om kinderen op een positieve manier te stimuleren om ander gedrag te vertonen.
Lees meer
Nieuws Meer nieuws
Zullen we stoppen met te streven naar de beste versie van ieder kind?

Zullen we streven naar een ideale samenleving in plaats van te streven naar ideale kinderen?? Deze video heb ik gemaakt om andere ouders en mede-opvoeders te inspireren dat het anders kan. Laten we stoppen met onze kinderen te helpen om de beste te worden van zichzelf te willen zijn. Dit is een onbereikbaar doel dat zeker niet leidt tot een gelukkig leven en al helemaal niet tot een fijne samenleving.

Lees meer

Reactie van Ann

Ik heb al heel wat beloningskaarten en aftelkalenders afgedrukt om te gebruiken. Mijn oudste zoon heeft ASS en heeft echt wel nood aan deze dingen.

Bekijk alle reacties
Onze website maakt gebruik van cookies.   SluitenClose Cookies Opgroeikaarten