Alles op website is gratis beschikbaar met dank aan de maatschap logo

held_op_sokken_hbbm_hbbm_ingekleurd_peer3_home_banner_1

Als je onze kaarten handig vindt, dan past deze training vast ook bij jou!

Het Begint Bij Mij oudertraining

Belangrijkste regels en afspraken in huis

Regels_in_huisBepaal met z'n allen wat jullie de belangrijkste regels en afspraken vinden bij jullie thuis. Dit kun je doen doordat iedereen 3 regels opschrijft voor zichzelf. Daarna bespreken jullie dit met elkaar. Vertel elkaar waarom je dit een belangrijk regels of afspraak vindt.

Twee voorbeelden:

Ik vind de regel dat je elkaar niet mag slaan of uitschelden belangrijk. De reden dat ik dit belangrijk vind is dat ik wil dat we leren om elkaar te vertellen wat we vervelend vinden. Dat we leren praten over onze gevoelens en frustraties en die niet zomaar uiten door te gaan slaan.  Als iedereen dit een belangrijke regel vind schrijf je de regel in een groen vakje (Je mag niet slaan, schoppen, schelden) en daaronder schrijf de reden (we kunnen leren praten over wat ons boos maakt)


Een ander regel die ik belangrijk vind is dat je laat weten als je andere plannen hebt en niet thuis komt of mee eet. Dit is belangrijk zodat we rekening kunnen houden met het koken en ons geen zorgen hoeven maken. Het zorgt voor duidelijkheid en afstemming van verwachtingen. Als iedereen dit een belangrijke regel vind schrijf je de regel in een groen vakje (Je laat op tijd weten of je mee eet of later thuis bent) en daaronder schrijf de reden (we kunnen houden rekening met elkaars plannen)

Ik wil graag meer weten over de oudertraining Het Begint Bij Mij

 
Belangrijkste regels en afspraken in huis
Andere kaarten uit het thema
Gratis beloningskaarten Gratis beloningskaarten Sinterklaas aftelkalenders Sinterklaas aftelkalenders Toolkits voor ouders Toolkits voor ouders Gratis dagritmekaarten Gratis dagritmekaarten Filmpjes opvoeding Filmpjes opvoeding Gratis aftelkalenders Gratis aftelkalenders Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Levensreisboeken en doe-boeken vluchtelingen Gratis diploma's Gratis diploma's Kleine beloningstips Kleine beloningstips Gratis pictogrammen Gratis pictogrammen Tools voor professionals Tools voor professionals Gratis schema's roosters Gratis schema's roosters Tegeltjeswijsheden Tegeltjeswijsheden Gratis onderwijskaarten Gratis onderwijskaarten
Deel deze website met andere opvoeders.

Peer3 biedt jou alle opgroeikaarten gratis aan, want hoe meer kinderen, ouders en professionals blij worden én baat hebben van onze kaarten, hoe beter!

logo

Thema
  • Alle thema's
  • opvoeding
  • Jeugdhulp
  • diverse
  • Algemeen
  • Huisregels

Reactie van Barbara

Ontzettend blij met jullie. Ik heb hier 3 engeltjes tussen de 10 en 16, allemaal hun eigen bijzondere beperkingen en eigen ikjes en zelfs die van 16 heeft wat aan de kaarten Ik vind het super! Dank je wel

Bekijk alle reacties
Tips  
Zijn pictogrammen een oplossing bij een drukke, driftige dreumes?
Zijn pictogrammen een oplossing bij een drukke, driftige dreumes? En wij zijn aan het uitzoeken wat een geschikte manier is om haar leventje meer structuur te geven. Want op dit moment kan eigenlijk niemand ons goede handvatten geven hoe om te gaan met haar schattige dreumes gedrag.
Lees meer
Nieuws Meer nieuws
Zullen we stoppen met te streven naar de beste versie van ieder kind?

Zullen we streven naar een ideale samenleving in plaats van te streven naar ideale kinderen?? Deze video heb ik gemaakt om andere ouders en mede-opvoeders te inspireren dat het anders kan. Laten we stoppen met onze kinderen te helpen om de beste te worden van zichzelf te willen zijn. Dit is een onbereikbaar doel dat zeker niet leidt tot een gelukkig leven en al helemaal niet tot een fijne samenleving.

Lees meer

Reactie van Mama van 3 dochters

Top website vind ik dit en ik raad hem aan iedereen aan.

Bekijk alle reacties
Onze website maakt gebruik van cookies.   SluitenClose Cookies Opgroeikaarten