Doe ik mijn kind tekort als hij niet bij veel clubjes zit?

Als moeder van 3 kinderen krijg ik het niet voor elkaar om ieder kind meer dan één sport of activiteit te laten doen. En dan nog moeten ze regelmatig met vriendjes meerijden … Van andere ouders hoor ik regelmatig dat hun kind sport, muziek speelt en ook nog op paardrijden zit. Soms bekruipt mij dan het gevoel dat onze kinderen iets tekort komen. Hoe langer ik daarover nadenk hoe meer ik besef dat mijn kinderen niks te kort komen, maar dat het juist goed voor ze is dat ze niet de hele dag vermaakt worden want:

  • Ze spreken vaak af met vriendjes
  • Ze leren zich vervelen
  • Ze leren initiatief te nemen
  • Ze verzinnen zelf spelletjes
  • Ze leren ruzie maken en het weer goed te maken

Eigenlijk worden het creatievere, initiatiefrijke en sociale kinderen door niet altijd naar een clubje te gaan… Dus weg met dat schuldgevoel! En voor mijzelf is het allemaal een stuk beter te organiseren! Een win-win situatie dus…

Ik denk dat het belangrijk is om vaker te denken in win-win situaties. Daar krijg je veel meer energie van dan je te richten op waarom het niet goed is voor je kind.

This entry was posted in DAGBOEK and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.