Buurpad, wijken versterken op een positieve wijze

Tijdens een wandeling in de wijk is het idee voor een buurpad ontstaan. We waren aan het praten over vragen als:” Hoe kun je stimuleren dat wijkbewoners zich betrokken voelen bij elkaar en hun wijk?” en “Hoe kun je stimuleren dat kinderen meer buiten in de wijk spelen?”

Ik werd steeds enthousiaster over het idee voor een buurpad en de afgelopen maanden is het idee uitgewerkt tot een bruikbaar concept. Hieronder zal ik het kort beschrijven, maar veel leuker is om een kijkje te nemen op de buurpad-website. Daar zie je met leuke plaatjes en korte beschrijvingen hoe een buurpad er in de praktijk uit kan zien. Het leuke is dat iedereen die ervan hoort enthousiast en blij wordt. En helemaal trots zijn we omdat er binnenkort waarschijnlijk een buurpad in onze wijk ligt gefinancierd door de gemeente!

DE BASIS VAN EEN BUURPAD is een verleidelijke route door de wijk voor kinderen. In het buurpad worden op speelse wijze interessante en verscholen kanten van de wijk zichtbaar gemaakt. Ook nodigt het buurpad uit tot buitenspelen in de directe omgeving en geeft ruimte tot eigen initiatieven en ontmoetingen tussen wijkbewoners van alle leeftijden. In het buurpad hebben de volgende accenten gelegd:

Spel                bewegen en samen op straat buitenspelen
Natuur           spelen met en leren over het groen van je wijk
Cultuur          leren over de interessante dingen van je wijk
Verkeer         attenderen op oversteekplaatsen (+ eventueel verkeersles)

Mocht u na het lezen van dit bericht en een bezoek op de website van buurpad enthousiast geworden zijn neem dan gerust contact met ons op via hanne@peer3.nl. Wij hopen natuurlijk dat er binnenkort vele buurpaden zullen worden gerealiseerd in de Nederlandse gemeentes!!

This entry was posted in NIEUWS and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.