Aansprekende discipline, snel reageren lukt niet altijd!

Een aansprekende discipline hanteren. Heldere instructies geven en snel reageren is belangrijk wanneer een kind zich niet goed gedraagt. Over dit onderwerp kan ik wel een boek vol schrijven. De hele dag door ben je bezig met snel reageren en instructies geven: “Fiets op de stoep, eet met je lepel, ruim de spullen op als je klaar bent met spelen, zet je schoenen in de kast enz… Het moeilijke met instructies geven is dat je zou willen dat je ze niet iedere dag een aantal keer moet herhalen. En soms heb je gewoon even geen zin of geen tijd om het weer te moeten zeggen. Dat overkomt ons nog weleens aan het einde van de dag, als er nog rommel ligt op de grond, maar het is eigenlijk ook al tijd om naar bed gaan. Dan sta ik vaak in af te wegen of ik ze gewoon naar bed breng en daarna snel even opruim of dat ik ze zelf op laat ruimen, maar dan wordt het weer zo laat. Meestal doen ze het dan maar even met z’n allen met als gevolg dat wij als ouders het meeste opruimen.

Als ik het bovenstaande uitgangspunt bekijk denk ik dat ik  niet snel genoeg gereageerd heb. Ik had ze meteen toen ze klaar waren met spelen moeten zeggen dat ze moesten opruimen. Maar ja ik zie ook niet alles op tijd helaas….

This entry was posted in DAGBOEK and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.