Waarom een site met gratis opvoedkaarten??

We verbaasden ons erover dat er vaak wordt gesproken over beloningssystemen die je kan gebruiken voor de opvoeding van je kinderen, maar dat je hiervan maar weinig uitgewerkte voorbeelden kan vinden. Mijn persoonlijke ervaring als moeder en als professional is dat je vaak snel een papier pakt en daar een schema op tekent dat je vervolgens vol laat plakken met stickers als het kind het gewenste gedrag laat zien. Met zo’n zelfgemaakt schema is niks mis, maar het kost toch iedere keer weer tijd om te verzinnen wat je erop moet zetten en hoeveel rijen en kolommen je nodig hebt. Dus wij vroegen ons af of het niet handig zou zijn als er een website bestaat waar al schema’s op staan? Zo gezegd zo gedaan.

Deze website is het resultaat. We zijn net gestart en hebben daarom nu nog maar enkele voorbeelden op de site staan.

De bedoeling is om voor alle leeftijden gratis te downloaden kaarten te maken die u als ouder ondersteunen bij de opvoeding. De kaarten kunt u gebruiken om bij te houden hoe vaak u kind het door u gewenste gedrag laat zien, maar ook om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld het eetgedrag of het plas- en ontlastingspatroon van uw kind.

Als uw een onderwerp heeft waarvoor u een schema zou willen hebben kunt u dat ook aangeven via de mail. Grote kans dat we dit schema binnen een paar dagen op de site kunnen plaatsen zodat ook anderen er gebruik van kunnen maken.

This entry was posted in DAGBOEK and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.