De opvoedkaart voor ouders in de praktijk… best grappig!

Kinderen belonen ouders voor goede opvoeding

Bespreek met je kinderen wat ze een goede opvoeding vinden en spreek samen af hoe ze jou/jullie kunnen belonen bij een volle kaart

Ik heb vandaag mijn kinderen voorgesteld om de beloningskaart voor ouders te gaan gebruiken. Ik kwam erachter dat het moeilijk is om aan 5/6-jarigen uit te leggen wat opvoeden is.

Ik zei het zo:”Als jullie vinden dat wij goed voor jullie zorgen, of als jullie blij zijn met wat wij doen”. De oudste:”Dan weet ik al iets, jij krijgt een kruisje als ik een voetbal krijg!” Leuk bedacht, maar dat is toch niet helemaal wat ik in gedachten had. Uiteindelijk heeft de oudste verzonnen dat wij een kruisje verdienen als wij hun ‘kroelen’, dat is lekker knuffelen en kietelen. En de tweede wilde ons ook wel een kruisje geven als er goed gekookt is. ’s Avonds bij het invullen van de kruisjes gunde de tweede ons nog meer kruisjes, dus bedacht hij:”Jullie krijgen een kruisje als ik zelf mijn pyjama aantrek.” Dat vonden wij een goed idee! Uiteindelijk kan hij het zelfstandig doordat wij hem zo hebben opgevoed…. toch? Dus vandaag alweer 4 kruisjes verdiend en een hoop lol met het ‘kroelen’ gehad!!

En als beloning voor een volle kaart wil de oudste leren om de vaatwasser in te ruimen. Al met al is het tot nu toe een geslaagd experiment!!

This entry was posted in DAGBOEK and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.