Kinderfeest in de winterkou: ijsfeest

Onze zoon werd afgelopen week 7 jaar. Dat betekent een kinderfeestje met heel veel jongens! Hij heeft zeven jongens uitgenodigd omdat hij 7 jaar wordt, met hemzelf en zijn broertje erbij heb je dan 9 jongens in huis… Eigenlijk vind ik dat al erg veel. Bij de volgende verjaardagen kunnen we niet meer de leeftijd als criterium voor het aantal kinderen dat je mag uitnodigen hanteren, heb ik besloten.


En dan bedenken wat je wilt gaan doen. Ik heb dit jaar het nadeel van jarig zijn in de winter en de kou kunnen gebruiken als een voordeel. Het werd dus een ijsfeest. Iedereen moest met snowboots en skibroek aan komen. De bekers zijn ingevroren met limonade, borden van ijs met knikkers erin. Ballonnen gevuld met water worden mooie ijsballen, sommigen zijn hol geworden als een soort schaal en anderen hebben prachtige strepen erin, net zee-egels. Voor de grap heb ik fruitspiesen buiten gezet, dus die zijn ook bevroren. IJstaart met kaarsjes buiten. Ingevroren naambriefjes die kapot geslagen moeten worden om te bepalen wie zijn kado aan de jarige mag geven was een goede start van het ijsfeest.

De spelletjes waren allemaal buiten en met ijs. We hebben beestjes en smurfen ingevroren waar we zoekspellen mee konden doen. Grote emmers met ingevroren snoep en koekjes die uitgehamerd moeten worden waren een succes. Wel afstand houden, want als ze hard slaan schiet het ijs alle kanten op. Wat ze geweldig leuk vonden was het kapot gooien van ingevroren borden die we aan de heg hadden opgehangen (gaatje erin boren, touw erdoor en klaar ben je). Ik heb plastic wegwerpborden gebruikt voor het maken van de ijsborden. En natuurlijk sleeën en voetballen in de sneeuw.

Regelmatig gingen we naar binnen om op te warmen en wat te eten en te drinken. Dat is wel even chaotisch, al die jassen, handschoenen, mutsen en schoenen… Maar goed, uiteindelijk vindt iedereen zijn spullen wel terug en kunnen ze gelukkig bijna allemaal zichzelf weer aankleden. Al met al een aanrader voor een feestje in de winter als het vriest.

Ook leuk: huishoudhandschoenen en cake-vormen van siliconen  vullen met water en buiten leggen.

This entry was posted in DAGBOEK and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.