Waarom luisteren ze niet?

Van de week waren mijn zoontjes aan het spelen op het schoolplein, ik was bijna klaar met koken en liep even langs om ze alvast te roepen. Omdat ik nog even 10 minuutjes bezig was met het eten klaar maken en de tafel te dekken zei ik dat ze nog wel even 5 minuten mochten blijven spelen en dan naar huis moesten komen. Een half uur later waren ze er nog niet!! Ik werd geïrriteerd en ben ze gaan halen. Hun reactie was:”Ja maar,  jij zei dat we mochten blijven spelen, ik weet niet toch niet hoelang 5 minuten is. Ik dacht dat je ons wel weer kwam roepen..”

Achteraf vond ik dat ze eigenlijk wel gelijk hadden, ze zijn nog maar 5 en 6 jaar en kunnen nog geen klok kijken… Duidelijkere afspraken maken dus! Gelukkig hebben zij niet gemerkt dat ik boos was, want ik zag op tijd aan hun reactie dat ze niet expres langer weg waren gebleven.

This entry was posted in DAGBOEK and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.