Picto Selector, gratis software en pictogrammen

Vaak is het maken van een dagritmekaart een heel karwei. Hoe zorg je ervoor dat je boodschap duidelijk overkomt? Welke pictogrammen gebruik je? En als er iets veranderd hoe gemakkelijk pas je het dan aan?

Deze vragen waren onder andere de reden voor het ontstaan van Picto Selector eind 2009. We (Martijn en Linda van der Kooij) wilden picto’s gebruiken om het dagritme te verduidelijken voor onze jongste zoon en gestoei met Word was het gevolg. “Dat moest gemakkelijker kunnen” dacht Martijn en begon aan een project dat momenteel wereldwijd bezoekers trekt.

Kern van Picto Selector is het gemakkelijk kunnen vinden van picto’s en die dan samenvoegen tot een kaart. Daarbij kan de volgorde en aantallen heel eenvoudig aangepast worden. In een grote lijst met wel meer dan 23000 picto’s wordt door middel  van zoektermen de gewenste picto gevonden en in een blad geplaatst.

Picto Selector zorgt ervoor dat je niet meer hoeft na te denken hoe je iets vorm geeft, je kan je volledig concentreren op wat je boodschap moet zijn. Heb je meer plaatjes nodig? Dan drukt Picto Selector ze gewoon wat kleiner af voor je.

Iedere picto kan dan nog aangepast worden door er bijvoorbeeld een krul in te zetten of bij iets dat ongewenst is er een kruis doorheen te halen.

Maar ook klokken en time timer picto’s kunnen gemaakt worden (en op iedere gewenste tijd ingesteld). Daarnaast zijn ook foto’s te gebruiken en die zijn heel gemakkelijk toe te voegen.

Dit en nog vele andere mogelijkheden zijn voor iedereen gratis beschikbaar en te downloaden van www.PictoSelector.eu

This entry was posted in NIEUWS, TIPS and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.